top of page

ПРАИСТОРИСКА МЕГАЛИТСКА ТУРА

Доколку Ве привлекуваат мистични и таинствени места, тогаш мегалитската опсерваторија во Кумановската област е вистински избор за астрономски набљудувања на небото, преку употребата на прецизни физички знаци кои се оставени од цивилизација стара IV милениуми.

08:30

Поаѓање од Скопје

09:15

Село Младо Нагоричане – Костоперска карпа

10:30

Кокино - четврта најстара опсерваторија во светот

13:00

Цоцев Камен – праисториска пештера и опсерваторија

15:00

Ручек во традиционален ресторан

18:00

Пристигнување во Скопје

Времетраење: 1 ден во тек на целата година

Големина на групата: минимум 2 лица

Појдовна локација: Скопје (со договор при резервација)

Вклучува: Превоз, освежување за време на патувањето, придружба од страна на професионални туристички водичи, влезници за сите места.

Цена: по барање и во зависност од бројот на учесници

Untitled.png

КОНТАКТ

Алберт Ајнштајн бр.8 / локал 1

Веднаш до Вардар Мебел
1000 Скопје, Македонија

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

M. +389 72 220 528

M. +389 72 311 222

info@goldentour.com.mk

events@goldentour.com.mk

bottom of page