top of page

РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА СКОПЈЕ

Со своето постоење од околу 2,500 години, Скопје е град на многу култури и цивилизации,место кое ги обединува времињата од антиката до Византискиот период, од Отоманско царство па се до модернизмот. Велат дека Скопје е единствено место каде еден може да види модерни хотели изградени на калдрмата на Отоманските улици, Византиски цркви покрај Турски џамии, домови во нео-класичен стил веднаш до зградите од времето на Југославија.

09:00

Посета на археолошкиот локалитет Скупи
 
09:45

Аквадукт

10:15
Посета на скопската тврдина Кале

 

11:00 
Разглед на Старата скопска чаршија опфаќа:
-Мустафа Пашина џамија
-Црквата Свети Спас
-Скопски Безистен 
-Старите занаетчиски дуќани
-Чифте амам
-Капан Ан
-Даут Пашим Амам
-Камени мост

-Градски плоштад

13:30

Спомен куќа на Мајка Тереза

14:00

Музеј на град Скопје

14:30

Крај на турата
 

Времетраење: 1 ден во тек на целата година

Големина на групата: минимум 2 лица

Појдовна локација: Скопје (со договор при резервација)

Вклучува: Превоз, освежување за време на патувањето, кафе, придружба од професионален водич, влезници.

Цена: по барање и во зависност од бројот на учесници

Untitled.png

КОНТАКТ

Алберт Ајнштајн бр.8 / локал 1

Веднаш до Вардар Мебел
1000 Скопје, Македонија

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

M. +389 72 220 528

M. +389 72 311 222

info@goldentour.com.mk

events@goldentour.com.mk

bottom of page