top of page

МАКЕДОНИЈА ЗА СЕДУМ ДЕНА

 

I ден. Скопје - Св. Пантелејмон - Врв Водно - Скопје

 

Тврдина Кале

Стара чаршија

Мустафа - Пашината џамија

Црква Св. Спас

Капан - ан

Плоштад Карпошево востание

Aрхеолошки музеј на Република Македонија

Музејот на холокаустот

Зграда на новиот театар

Музеј на македонската борба

Камени мост

Споменик на Александар Велики

Спомен куќата на Мајка Тереза

Музеј на Град Скопје

Слободно попладне (Ручек)

Манастир Св. Пантелејмон

Планина Водно

Враќање во хотелот во Скопје

Вечера. Ноќевање.

II ден. Скопје - кањон Матка - Св. "Јован Бигорски" - Св. "Ѓорѓи Победоносец "(Рајчица) - Вевчани - Охрид


Кањон Матка (15км од центарот на Скопје)

Факултативно возење со кајче по вештачката акумулација до пештерата Врело

Св. Јован Бигорски

Куќата на Мијаците

Св. Ѓорѓи Победоносец

Ручек

 

Вевчани

Пристигнување во Охрид и вечера

Сместување во хотел. Ноќевање.

III ден. Охрид - Свети Наум - Струга - Охрид


Св. Наум

Факултативно возење со кајче

 

Охрид (разглед на стариот дел на градот)

Галерија на икони

Самуиолова тврдина

Антички театар

Црква Св. Софија

Ручек

Прошетка низ старата чаршија или возење со кајче по Охридското езеро

 

Калишта

Струга

 

Доцна попладне враќање во хотелот во Охрид.

Вечера. Ноќевање.

IV ден. Охрид - Музеј на вода "Залив на коските" - Галичица - Преспа - Битола


Залив на коските

Преспанско езеро

Подмочани (приватен музеј на народни носии)

Курбиново - Св. Ѓорѓи (XII век)

Ручек на плажата "Conect Beach" во село Сливница

 

Битола

Археолошки локалитет Хераклеа Линкестис

 

Сместување во хотел во центарот на Битола.

Вечера. Ноќевање.

V ден. Битола - Крушево - Прилеп


Разглед на Битола

Широк Сокак

Саат кула

Слободно време за кафе/шопинг.

 

Крушево

Споменик Македониум

Спомен куќа на Тоше Проески

Разглед на градска чаршија

Црква св. Никола

Ручек

 

Прилеп

Музеј на тутун

Прошетка во центарот на градот

 

Сместување во хотел во Прилеп.

Вечера. Ноќевање.

VI ден. Прилеп - Вински регион - Колешински и Смоларски водопади - Струмица


Прилепски пазар

Прилепска стара чаршија

Саат кула

 

Тиквешки регион

Посета на една винарска визба

Ручек

 

Колешински/Смоларски водопад

Струмица

 

Сместуваме во хотел.

Вечера. Ноќевање во Струмица.

VII ден. Струмица - Водоча - Вељуса - Штип - Осоговски манастир - Скопје


Посета на двата манастири во селата Водоча и Вељуса

 

Штип

Слободно време за разглед на градот

Ручек

Осоговскиот манастир

Враќање во Скопје
 

Времетраење: 7 дена во тек на целата година

Големина на групата: минимум 2 лица

Појдовна локација: Скопје (со договор при резервација)

Вклучува: транспорт, 6 ноќевања на база полн пансион (доручек, ручек и вечера), влезници и посета на објекти наведени во програмата, придружник на патувањето

Цена: по барање и во зависност од бројот на учесници

Untitled.png

КОНТАКТ

Алберт Ајнштајн бр.8 / локал 1

Веднаш до Вардар Мебел
1000 Скопје, Македонија

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

M. +389 72 220 528

M. +389 72 311 222

info@goldentour.com.mk

events@goldentour.com.mk

bottom of page