top of page

HOTEL POPOVA KULA

Хотелот Попова Кула нуди уникатно искуство на своите гости со своите 33 различни соби, секоја внимателно именувана и украсена во боите на виното што го претставува. Сите соби се опремени со телефон, Wi-Fi интернет конекција, клима уред и сателитска телевизија. Веднаш до рецепцијата на хотелот има продавница за вино и подароци каде што можете да ги купите нивните вина по намалени цени.

Цените се изразени во евра, по соба за 1 ноќевање со појадок. 

 • Деца до 12,99 години e бесплатно сместување.

• Деца од 13 до 17,99 години со доплата 10€, над 18 години со доплата од 18€.

• Трето лице во соба (дополнителен лежај) - 30% попуст од цената за ноќевање со појадок

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Околината на Винаријата Попова Кула ви нуди можност да уживате во една поразлична приказна.
Покрај тоа што имате можност да научете нешто повеќе за душата и аромите на виното,имате можност и да се поврзете со недопрената природа во околината.


Заменете го секојдневието со следниве прошетки:

РЕКА ДОШНИЦА
Една од најчистите реки во околината,богата со вкусна пастрмка. Реката е позната кај авантуристите и трагачите по злато, бидејќи се смета дека во минатото околу речното корито била вршена експлоатација на злато.

ДОЛИНА НА КАКТУСИ
Долините на кактусите се дел од многуте креации на природата која несебично и ги дарила. Иако е добро познато дека кактусот е растение кое расте во пустинските делови на Мексико и САД, во Македонија како необичен природен феномен е пронајден на неколку места. Особено е впечатлива Долината на кактусите која се наоѓа во близина на напуштеното село Клисура, на околу 5 км јужно од градот Демир Капија. На јужната падина на висорамнината Краставец, еден посебен вид на џуџест кактус, кој како форма е многу редок, успеал да се прилагоди на тамошните природни климатски услови и да опстане, благодарејќи на влијанието на медитеранската клима од Егејот.

КАЧУВАЊЕ ПО КАРПИ

Демир Капија е едно од најдобрите места во Македонија за качување, планинарење, пешачење, риболов и други активности на отворено. Има 16 сектори за спортско искачување, повеќе од 200 правци имаат различна категорија на потешкотии.Многу карпи се наоѓаат во близина на патиштата и инфраструктурата, што овозможува брз пристап до повеќето од качувачките сектори; повеќето од нив се погодни за почетници и групи со деца. Повеќето од карпите се варовнички, но еден час оддалечени се и песочник и гранитни карпи за искачување и планинарење.

ТВРДИНА “ПРОСЕК”
Старата градска населба, што се наоѓала на овие простори, имала посебно значајна стратегиска и воена позиција во минатите епохи. На ова упатува и присуството на цел систем на утврдувања на камените масиви од двете страни на Вардар, меѓу кои најистакнати се Марков Град и Кале-Стрезов Град од левата страна и Рамниште од десната страна на реката. Од сите нив се зачувани остатоци од бедеми. Внатрешната тврдина-акрополот на Марков Град, е изградена од големи квадери од варовник, без малтер. Наодите од керамика од класичното и хеленистичкото време и неколкуте хеленистички монети укажуваат дека таа била користена многу векови пред римската доминација. Освен историја на дофат имате и прекрасна панорама.

ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ

Инспирирани од прекрасната живописна природа, маркирани се десет велосипедски патеки во околината на Демир Капија за проширување на велосипедизмот во Македонија.
На патот ќе ве пресретнат: водопади, карпи, дива природа, лозја, овоштарници, историски објекти.

ТОПЛИ ВИРОВИ НА РЕКАТА “ДОШНИЦА”
Вистинско скриено богатство за посетителите - освежете се и сплотете се со природата. Пред самиот влез на р. Дошница во демиркаписката долина, реката има формирано природни вирови погодни за освежување. Водата во вировите  летно време е затоплена од сонцето, но и од акумулираната топлина од карпите коишто ги опкружуваат. 

КОНТАКТ

Народен Фронт 19А/40А
Т.Ц. Беверли Хилс
1000 Скопје

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

info@goldentour.com.mk

www.goldentour.com.mk

bottom of page