1/3

Протоколи за влез во Бугарија

ПРОТОКОЛИ ЗА ВЛЕЗ ВО БУГАРИЈА ЗА МК ДРЖАВЈАНИ

Почнувајќи од 10 октомври, Република Бугарија ги повлекува рестрикциите за патување за нашите државјани на нејзината територија.

Со последната одлука, Северна Македонија од црвена е преместена во портокалова зона. Забраната е укината за сите кои поседуваат сертификат за вакцинација (14 дена поминати од втората примена доза), или сертификат на прележано болест (од 11-тиот до 180-тиот ден од денот на оздравување), како и со негативен ПЦР тест (не постар од 72 часа).

КОНТАКТ

Народен Фронт 19А/40А
Т.Ц. Беверли Хилс
1000 Скопје

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

info@goldentour.com.mk

www.goldentour.com.mk