top of page

Протоколи за влез во Турција

ПРОТОКОЛИ ЗА ВЛЕЗ ВО ТУРЦИЈА

За влез во Турција потребно е да имате:

  • Биометриски пасош со валидност од најмалку 6 месеца

  • Кој било од следните документи:

  1.        Медицинска потврда со негативен резултат од RT PCR SARS-CoV-2 тест, направен во рок од најмногу 72 часа пред влез во Турција,

  2.        Антигенски тест направен во рок од најмногу 48 часа пред влез во Турција,Негативен резултат од брз

  3.        Сертификат / потврда за извршена имунизација (вакцинација) од вирусот SARS-CoV-2, односно примени најмалку 2 дози на вакцина против COVID-19, со поминати мин. 14 дена,

  4.         Потврда дека во последните 6 месеци сте ја прележале болеста со валиден документ издаден од Министерство за Здравство и преведено на англиски јазик,

  • Формулар за влез - секој што влегува во Турција мора да се регистрира на следниот линк: https://register.health.gov.tr/најрано 72 часа пред влегување во земјата и откако ќе се добие QR кодот, потребно е да биде во печатена или електронска форма (на мобилен телефон).

Сите горенаведени сертификати / потврди / тестови не се однесуваат и не се задолжителни за лица под 12 години, а регистрацијата на линкот не е задолжителна за лица под 6 години.

Обврската не важи за патниците кои транзитираат или вршат трансфер.

Чекори за пополнување на формуларот за влез во Турција

КОНТАКТ

Народен Фронт 19А/40А
Т.Ц. Беверли Хилс
1000 Скопје

T. +389 2 3139 228

T. +389 2 3139 229

M. +389 71 340 528

info@goldentour.com.mk

www.goldentour.com.mk

bottom of page